Jag...

Jag heter Sara och har jobbat på mellanstadiet i nästan 20 år. Jag är svso-bild lärare och har alltid försökt ha bildlektioner som har anknytning med det vi jobbar med i andra ämne så bild inte blir ett avskilt ämne.
Alla bilder på bloggen har jag eller elever målat, förutom de från kända konstnärer förstås...
Jag har inspirerats av naturen, böcker ,andra bloggar,kolleger mm. En del uppgifter har jag kommit på själv, andra har jag sett och omarbetat och en del har jag kört med så länge att jag faktiskt inte vet var jag fått idén från början...
Jag sorterar bilderna efter teknik, motiv, ämne och den årskurs jag tycker är mest lämplig. Jag har använt uppgifterna i 4-6 jmen naturligtvis kan man använda en del även i andra åldersgrupper.

OBS! Tar tacksamt emot kommentarer om förbättringar, förändringar mm
Skicka gärna in egna förslag på bilduppgifter !
Jag nås på mejladress saragote@hotmail.com

onsdag 13 november 2013

Vintersport OS

Rolig uppgift att göra i samband med till exempel sportlov eller eventuella tävlingar då det är mycket bilder i tidningarna. Klipp ut massa sportbilder eller låt barnnen hitta själva.Studera vilka kroppshållningar människorna har. Rita av siluetterna på svart papper och klipp ut. Strunta i detaljer som ögon etc, det är bara siluetterna som ska synas. Klipp ut och sätt på blått papper och sätt även dit vit papper någonstans som is eller snö till exempel. Blir väldigt fint med bara dessa 3 färger.
   Du behöver:
   vitt papper
   svart papper
   blått papper
   dagstidningar
   sax
   lim
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar