Jag...

Jag heter Sara och har jobbat på mellanstadiet i nästan 20 år. Jag är svso-bild lärare och har alltid försökt ha bildlektioner som har anknytning med det vi jobbar med i andra ämne så bild inte blir ett avskilt ämne.
Alla bilder på bloggen har jag eller elever målat, förutom de från kända konstnärer förstås...
Jag har inspirerats av naturen, böcker ,andra bloggar,kolleger mm. En del uppgifter har jag kommit på själv, andra har jag sett och omarbetat och en del har jag kört med så länge att jag faktiskt inte vet var jag fått idén från början...
Jag sorterar bilderna efter teknik, motiv, ämne och den årskurs jag tycker är mest lämplig. Jag har använt uppgifterna i 4-6 jmen naturligtvis kan man använda en del även i andra åldersgrupper.

OBS! Tar tacksamt emot kommentarer om förbättringar, förändringar mm
Skicka gärna in egna förslag på bilduppgifter !
Jag nås på mejladress saragote@hotmail.com

lördag 9 november 2013

Skåne, sädesslagen, bakgrund-förgrund3 flugor i en smäll...


Denna bilduppgift passar bra när man pratar om Skåne som är det landskap där det odlas mest. I hela Sverige är 7,5 % åkermark och i Skåne är ca 40% åkermark.
Våra vanligaste sädesslag är ju vete, råg, havre och korn men vilken är vilken?
Korn har längst borst, råg har kort stubbig borst, vete har ax men ingen borst och havre har vippa.
korn, råg, vete ,havre
Naturligtvis växer inte alla sädesslag på samma åker men för att förklara förgrund och bakgrund kan man måla sädesslagen detaljerat längst fram och sen blir de suddigare och suddigare ju längre bort i bilden man ser för att längst bort bara bli gult. I bakgrunden kan man måla tille exempel en bondgårdInga kommentarer:

Skicka en kommentar