Jag...

Jag heter Sara och har jobbat på mellanstadiet i över 20 år. Jag försöker ha bildlektioner som har anknytning till det vi jobbar med i andra ämnen så bild inte blir ett enskilt ämne.
Alla bilder på bloggen har jag eller elever målat, förutom de från kända konstnärer förstås...
Jag inspireras av naturen, böcker , konstutställningar, andra bloggar, kolleger mm.
Jag sorterar bilderna efter teknik, motiv, ämne och den årskurs jag tycker är mest lämplig. Jag har använt uppgifterna i 4-6 men naturligtvis kan man använda en del även i andra åldersgrupper.

OBS! Tar tacksamt emot kommentarer om förbättringar, förändringar mm
Jag nås på mejladress saragote@hotmail.com

OBS ! Finns nu också på instagram frökenbildsblogg

onsdag 30 april 2014

Insekter i en burk

Att samla insekter i burkar har väl alla gjort någon gång och det passar ju väldigt bra att rita dem i en burk i stället för att rita insekter sida vid sida. Bra träning att vara noga med detaljer och samtidigt repetera hur man definierar insekter...
nrm.se har väldigt bra sidor om insekter tex:

Man känner lättast igen en insekt på att den har sex ben. Kroppen är tredelad med huvud, mellankropp och bakkropp. De flesta har fyra vingar, andra två och vissa inga alls.


Kännetecken för spindeldjur är att de har åtta ben och tvådelad kropp




2 kommentarer:

  1. Vi gjorde insektsfällor över natten i nergrävda burkar med olika fångstmetoder/ vi tittade noga på allt som landat i fällorna på morgonen - släppte självklart ut våran fångst. Det var jätteroligt och lärorikt. Kul att se en bilduppgift med samma tanke!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken rolig idé, ska jag testa!

      Radera