Jag...

Jag heter Sara och har jobbat på mellanstadiet i nästan 20 år. Jag är svso-bild lärare och har alltid försökt ha bildlektioner som har anknytning med det vi jobbar med i andra ämne så bild inte blir ett avskilt ämne.
Alla bilder på bloggen har jag eller elever målat, förutom de från kända konstnärer förstås...
Jag har inspirerats av naturen, böcker ,andra bloggar,kolleger mm. En del uppgifter har jag kommit på själv, andra har jag sett och omarbetat och en del har jag kört med så länge att jag faktiskt inte vet var jag fått idén från början...
Jag sorterar bilderna efter teknik, motiv, ämne och den årskurs jag tycker är mest lämplig. Jag har använt uppgifterna i 4-6 jmen naturligtvis kan man använda en del även i andra åldersgrupper.

OBS! Tar tacksamt emot kommentarer om förbättringar, förändringar mm
Skicka gärna in egna förslag på bilduppgifter !
Jag nås på mejladress saragote@hotmail.com

onsdag 30 april 2014

Insekter i en burk

Att samla insekter i burkar har väl alla gjort någon gång och det passar ju väldigt bra att rita dem i en burk i stället för att rita insekter sida vid sida. Bra träning att vara noga med detaljer och samtidigt repetera hur man definierar insekter...
nrm.se har väldigt bra sidor om insekter tex:

Man känner lättast igen en insekt på att den har sex ben. Kroppen är tredelad med huvud, mellankropp och bakkropp. De flesta har fyra vingar, andra två och vissa inga alls.


Kännetecken för spindeldjur är att de har åtta ben och tvådelad kropp
2 kommentarer:

  1. Vi gjorde insektsfällor över natten i nergrävda burkar med olika fångstmetoder/ vi tittade noga på allt som landat i fällorna på morgonen - släppte självklart ut våran fångst. Det var jätteroligt och lärorikt. Kul att se en bilduppgift med samma tanke!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken rolig idé, ska jag testa!

      Radera