Jag...

Jag heter Sara och har jobbat på mellanstadiet i nästan 20 år. Jag är svso-bild lärare och har alltid försökt ha bildlektioner som har anknytning med det vi jobbar med i andra ämne så bild inte blir ett avskilt ämne.
Alla bilder på bloggen har jag eller elever målat, förutom de från kända konstnärer förstås...
Jag har inspirerats av naturen, böcker ,andra bloggar,kolleger mm. En del uppgifter har jag kommit på själv, andra har jag sett och omarbetat och en del har jag kört med så länge att jag faktiskt inte vet var jag fått idén från början...
Jag sorterar bilderna efter teknik, motiv, ämne och den årskurs jag tycker är mest lämplig. Jag har använt uppgifterna i 4-6 jmen naturligtvis kan man använda en del även i andra åldersgrupper.

OBS! Tar tacksamt emot kommentarer om förbättringar, förändringar mm
Skicka gärna in egna förslag på bilduppgifter !
Jag nås på mejladress saragote@hotmail.com

söndag 22 oktober 2017

Vikingaskepp i storm

Detta är en bildlektion som behöver mer än en lektion.
Här ingår både målning med vattenfärg, detaljmålning av sköldarna, utklippning, montering... Kan ju också lämpa sig som samarbetsövning.

1. Hav målas i vattenfärg med blåa och gröna färger

2. Vikingaskepp, segel och sköldar målas , det gör inget om man målar utanför, det ska ändå klipps ut...3. Havsbilden klipps itu en eller 2 gånger i vågmönster
4. Slutligen monteras sköldarna på skeppet och skeppet mellan vågbitarna
   Limma inte topparna på vågorna, de kan böjas lite. Även seglet  fast lite böjt och med lim bara uppe och nere för lite 3D effekt.1 kommentar: