Jag...

Jag heter Sara och har jobbat på mellanstadiet i nästan 20 år. Jag är svso-bild lärare och har alltid försökt ha bildlektioner som har anknytning med det vi jobbar med i andra ämne så bild inte blir ett avskilt ämne.
Alla bilder på bloggen har jag eller elever målat, förutom de från kända konstnärer förstås...
Jag har inspirerats av naturen, böcker ,andra bloggar,kolleger mm. En del uppgifter har jag kommit på själv, andra har jag sett och omarbetat och en del har jag kört med så länge att jag faktiskt inte vet var jag fått idén från början...
Jag sorterar bilderna efter teknik, motiv, ämne och den årskurs jag tycker är mest lämplig. Jag har använt uppgifterna i 4-6 jmen naturligtvis kan man använda en del även i andra åldersgrupper.

OBS! Tar tacksamt emot kommentarer om förbättringar, förändringar mm
Skicka gärna in egna förslag på bilduppgifter !
Jag nås på mejladress saragote@hotmail.com

söndag 11 oktober 2015

Höstträd eller bara konstträd...

Eloise Renouf är en engelsk designer och illustratör som gett ut flera böcker som visar hur man kan rita saker från naturen .I boken "20 ways to draw a tree". Hon har också gjort collage som jag inspirerades av här.
Tänkte jag skulle göra denna uppgift i klassen när vi hade massa papper med halvtråkiga färger kvar. De "tråkiga" färgerna kan ju också bli väldigt fina men vill man göra uppgiften som höstträd kan man ju välja höstfärger i stället.

Behövs:

Färgade papper
Sax
Tunn svart tushpenna
Lim

1. Klipp ut trädkronor i olika färger och storlekar2. Gör grenar i olika mönster, krulliga, raka, runda….3. Montera kronorna och måla stam på de främsta träden


VOILA! De tråkiga färgerna blev inte alls så tråkiga längre! 

1 kommentar:

  1. Underbar uppgift, börjar lite "tråkigt" men ger fint resultat.
    Stort Tack - ville ha något mer än att bara trycka löv nu i hösttider!

    SvaraRadera