Jag...

Jag heter Sara och har jobbat på mellanstadiet i nästan 20 år. Jag är svso-bild lärare och har alltid försökt ha bildlektioner som har anknytning med det vi jobbar med i andra ämne så bild inte blir ett avskilt ämne.
Alla bilder på bloggen har jag eller elever målat, förutom de från kända konstnärer förstås...
Jag har inspirerats av naturen, böcker ,andra bloggar,kolleger mm. En del uppgifter har jag kommit på själv, andra har jag sett och omarbetat och en del har jag kört med så länge att jag faktiskt inte vet var jag fått idén från början...
Jag sorterar bilderna efter teknik, motiv, ämne och den årskurs jag tycker är mest lämplig. Jag har använt uppgifterna i 4-6 jmen naturligtvis kan man använda en del även i andra åldersgrupper.

OBS! Tar tacksamt emot kommentarer om förbättringar, förändringar mm
Skicka gärna in egna förslag på bilduppgifter !
Jag nås på mejladress saragote@hotmail.com

onsdag 4 december 2013

Snögubbe i torrpastell

Sådana här snögubbar såg jag på en amerikansk skolas blogg för något år sen.Tyckte de var så fina men det var i början på hösten och ej läge att måla snögubbar... Prövade nu med en fyra och det blev väldigt lyckat. 
Vi tränade att måla ljus och skugga genom att måla hårt med vit krita på ena sidan och blått på andra kanten och sen mjuka upp kanterna med fingret eller mjukt papper. Sen målas skuggan på marken och slutligen detaljerna, ögon, mössa mm
Spraya gärna med fixering så de inte färgar av sig...Behövs:
Blått papper
Torrpastell
Ev färgpennor till detaljer
2 kommentarer:

 1. Underbara snögubbar:)
  Sättet att skugga med blått ger fin vinterstämning!

  Din bildblogg är den bästa jag sett - ser framemot nästa inlägg!

  SvaraRadera
 2. Hejsan!!
  Tack för alla tips! Har gjort uppgiften och gjorde en google-presentation. Då slog det mig om dina bilder är fria att använda.

  MVH Malin

  SvaraRadera