Jag...

Jag heter Sara och har jobbat på mellanstadiet i nästan 20 år. Jag är svso-bild lärare och har alltid försökt ha bildlektioner som har anknytning med det vi jobbar med i andra ämne så bild inte blir ett avskilt ämne.
Alla bilder på bloggen har jag eller elever målat, förutom de från kända konstnärer förstås...
Jag har inspirerats av naturen, böcker ,andra bloggar,kolleger mm. En del uppgifter har jag kommit på själv, andra har jag sett och omarbetat och en del har jag kört med så länge att jag faktiskt inte vet var jag fått idén från början...
Jag sorterar bilderna efter teknik, motiv, ämne och den årskurs jag tycker är mest lämplig. Jag har använt uppgifterna i 4-6 jmen naturligtvis kan man använda en del även i andra åldersgrupper.

OBS! Tar tacksamt emot kommentarer om förbättringar, förändringar mm
Skicka gärna in egna förslag på bilduppgifter !
Jag nås på mejladress saragote@hotmail.com

måndag 2 december 2013

Namnskylt a la fisk

Måla en fisk och skriv namnet med "runda" former. Måla mönster i håligheter och mellanrum med tusch. Blir ganska lång fisk om man heter Sebastian eller Madeleine men då har man kanske ett smeknamn...:)
Klipp ut och klistra fisken på färgat papper.

Rita först fisken och skriv in namnet


Detta behövs: 
Papper, vitt och färgat
Tuschpennor
Sax


3 kommentarer:

  1. - Roliga fiskar - kanske de längsta namnen kan vara ålar:)

    SvaraRadera
  2. Fina fiskar. :) Vilken bra idéblogg för en vikarie som egentligen inte är van att ha bildkonst! Blev riktigt inspirerad, och fiskarna får det bli i en sexa imorgon.

    SvaraRadera