Jag...

Jag heter Sara och har jobbat på mellanstadiet i nästan 20 år. Jag är svso-bild lärare och har alltid försökt ha bildlektioner som har anknytning med det vi jobbar med i andra ämne så bild inte blir ett avskilt ämne.
Alla bilder på bloggen har jag eller elever målat, förutom de från kända konstnärer förstås...
Jag har inspirerats av naturen, böcker ,andra bloggar,kolleger mm. En del uppgifter har jag kommit på själv, andra har jag sett och omarbetat och en del har jag kört med så länge att jag faktiskt inte vet var jag fått idén från början...
Jag sorterar bilderna efter teknik, motiv, ämne och den årskurs jag tycker är mest lämplig. Jag har använt uppgifterna i 4-6 jmen naturligtvis kan man använda en del även i andra åldersgrupper.

OBS! Tar tacksamt emot kommentarer om förbättringar, förändringar mm
Skicka gärna in egna förslag på bilduppgifter !
Jag nås på mejladress saragote@hotmail.com

lördag 11 februari 2017

Maneter och komplementfärger

Fortsättning på tema vatten...
Maneter, varför finns dem??
Enligt unga fakta är de nässeldjur som glider omkring med hjälp av strömmarna. Det finns ca 200 olika arter, de äter plankton eller andra smådjur, en del äter fiskar.
De bedövar sitt byte med de långa trådarna...Våra örommaneter är väl inte så kul men en del är riktigt vackra...Vi målar maneter med komplementfärger - det vill säga man väljer en färg och ser sedan på en färgcirkel vilken färg som ligger mitt i mot= komplementfärgen1. Maneten målas i pastell


2. Konturer, detaljer och trådar målas i komplementfärgen3. Vattnet målas i vattenfärg, pastelltrådarna framträder ändå
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar