Jag...

Jag heter Sara och har jobbat på mellanstadiet i nästan 20 år. Jag är svso-bild lärare och har alltid försökt ha bildlektioner som har anknytning med det vi jobbar med i andra ämne så bild inte blir ett avskilt ämne.
Alla bilder på bloggen har jag eller elever målat, förutom de från kända konstnärer förstås...
Jag har inspirerats av naturen, böcker ,andra bloggar,kolleger mm. En del uppgifter har jag kommit på själv, andra har jag sett och omarbetat och en del har jag kört med så länge att jag faktiskt inte vet var jag fått idén från början...
Jag sorterar bilderna efter teknik, motiv, ämne och den årskurs jag tycker är mest lämplig. Jag har använt uppgifterna i 4-6 jmen naturligtvis kan man använda en del även i andra åldersgrupper.

OBS! Tar tacksamt emot kommentarer om förbättringar, förändringar mm
Skicka gärna in egna förslag på bilduppgifter !
Jag nås på mejladress saragote@hotmail.com

fredag 1 juli 2016

flip-flop konstFinns det några somrigare skor än flip-flops? fanns redan för 4000 år sedan. Det här kan man läsa på wikipedia:
Stringsandaler har hittats på egyptiska väggmålningar från år 4 000 före vår tideräkning. Det äldsta bevarade paret är från år 1 500 f.v.t.  Stringsandalerna tillverkades av papyrus och palmblad i Egypten, råhud i Afrika, yucca i Mexiko, trä i Indien, sosal i Sydamerika och rishalm i Kina och japan.[ Flip-flops fick sitt namn först omkring år 1960.

Tyvärr alldeles för obekväma tycker jag...

Tänkte ha tema flip-flops efter sommaren, ska leta efter olika bilduppgifter, Här kommer en med kollageteknik. Efter sommaren klipper man ut olika bilder som påminner om just MIN sommar , klistrar fast dem på kartong, klipper ut sko och 2 remmar som sedan klistras fast. Skominnen...

1.  Skon ritas av på kartong eller vitt papper2. Bilder som påminner om din sommar klipps ut
j

               Skon och 2 remmar klipps ut, remmarna limmas fast

KLAR!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar