Jag...

Jag heter Sara och har jobbat på mellanstadiet i nästan 20 år. Jag är svso-bild lärare och har alltid försökt ha bildlektioner som har anknytning med det vi jobbar med i andra ämne så bild inte blir ett avskilt ämne.
Alla bilder på bloggen har jag eller elever målat, förutom de från kända konstnärer förstås...
Jag har inspirerats av naturen, böcker ,andra bloggar,kolleger mm. En del uppgifter har jag kommit på själv, andra har jag sett och omarbetat och en del har jag kört med så länge att jag faktiskt inte vet var jag fått idén från början...
Jag sorterar bilderna efter teknik, motiv, ämne och den årskurs jag tycker är mest lämplig. Jag har använt uppgifterna i 4-6 jmen naturligtvis kan man använda en del även i andra åldersgrupper.

OBS! Tar tacksamt emot kommentarer om förbättringar, förändringar mm
Skicka gärna in egna förslag på bilduppgifter !
Jag nås på mejladress saragote@hotmail.com

fredag 1 april 2016

Valborgseld valborgsmässoeld

Valborgsmässoafton ansågs förr vara sista dagen på vintern och början på sommarhalvåret. Första maj var dagen då djuren släpptes ut på sommarbete och för att skydda dem och skrämma bort häxor och andra onda krafter tändes eldar denna dag...Hittade denna bilduppgift i bildskåpet, den har jag inte gjort på många år...
Man behöver gå ut och plocka lite pinnar, utöver det behövs aluminiumfolie, silkespapper, guldpapper, lim och svart papper.

Pinnar och små kulor av folie limmas fast och elden görs av silkespapper i gult, rött och orange.
Eventuellt lite glöd av guldpapper som flyger över elden. Blir rätt effektfullt med massa eldar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar