Jag...

Jag heter Sara och har jobbat på mellanstadiet i över 20 år. Jag försöker ha bildlektioner som har anknytning till det vi jobbar med i andra ämnen så bild inte blir ett enskilt ämne.
Alla bilder på bloggen har jag eller elever målat, förutom de från kända konstnärer förstås...
Jag inspireras av naturen, böcker , konstutställningar, andra bloggar, kolleger mm.
Jag sorterar bilderna efter teknik, motiv, ämne och den årskurs jag tycker är mest lämplig. Jag har använt uppgifterna i 4-6 men naturligtvis kan man använda en del även i andra åldersgrupper.

OBS! Tar tacksamt emot kommentarer om förbättringar, förändringar mm
Jag nås på mejladress saragote@hotmail.com

OBS ! Finns nu också på instagram frökenbildsblogg

söndag 19 oktober 2014

Blad på blad...





Såg någon som målade bilder på bokblad och kom på att man kunde måla höstblad på nytt sätt-på blad...
Först skissades blad, kastanjer , ekollon mm, sen målades det med vattenfärg. Gäller att hitta äldre böcker med lite gulnade blad...







BildBildBild
BildBild

5 kommentarer:

  1. SÅ fint! Och vilken fantastiskt inspirerande blogg!! Älskar att du kopplar bildämnet med andra skolämnen! Precis min melodi! Jag har sv/so lärarutbildning i grunden och just nu bor min familj i Spanien under en period och undervisar barnen hemifrån med kontakt med deras skola. Här hittade jag massa roligt att göra med dem här. Mina flickor har t ex just målat sydafrikanskt broderi (sköldpaddor) med pastellkritor och målat över med svart vattenfärg. Och ena sonen repeterar nu ordklasser. Han ska få göra den där bilduppgiften med substantiv, adjektiv och verb :) Idomin-övningen var ju också superkul! Tusen tack för all inspiration! Nu ska jag kika runt vidare :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för positiv respons-kul att inspirera någon:)

      Radera
  2. Så fina bilder! Ska absolut prova den här uppgiften.

    SvaraRadera